Wij zijn een Nederlands-, Filipijns familiebedrijf dat is opgericht om Filipijnse binnenvaart medewerkers te bemiddelen op binnenvaartschepen. Ons bedrijf Filipinos@Work sinds 2018 opgericht door Selwin van der Reek is ontstaan vanuit de vereniging Filipino Matroos. Sinds 2014 opgericht door Mike Gomez.

De vereniging Filipino Matroos is destijds opgericht om Filipijns binnenvaartpersoneel te helpen met al hun vragen en problemen met betrekking tot werk- en verblijfsvergunningen en de voor Filipijnse medewerkers complexe Nederlandse wet- en regelgeving. Ook begeleiden wij de Filipijnse medewerkers bij het vinden van woonruimte. Door onze Filipijnse en Nederlandse roots konden wij veel voor de Filipijnse medewerkers betekenen.

Er ontstond steeds meer vraag naar kwalitatief hoogwaardige dienstverlening om de Filipijnse binnenvaart medewerkers te bemiddelen. Teveel uitzendbureaus hebben geen kennis van zaken binnenvaartschippers werden geconfronteerd met boetes. Daardoor zijn we vanuit onze operationele kennis en ons uitgebreide netwerk van Filipijnse medewerkers, die vertrouwen in ons stellen, begonnen met bemiddelen via Filipinos@work. Wij zijn van begin af aan gespecialiseerd in arbeidsvrije Filipijnen. Arbeidsvrije filipijnen zijn Filipijnen die oude rechten hebben om te mogen werken en verblijven in Nederland.

Om nog beter te kunnen voldoen aan de grote vraag van binnenvaart medewerkers is Filipinos@work in 2021 een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf AXXAZ Marine. AXXAZ heeft zich gespecialiseerd in payrolling en uitzenden van Filipijnse- en Indonesische binnenvaart medewerkers op Europese binnenvaart exploitaties. AXXAZ Marine is Europees marktleider in de binnenvaart. Als enige is AXXAZ Marine in staat, geheel compliance de geldende wet- en regelgeving, Filipijnse- en Indonesische binnenvaart medewerkers te leveren aan Duitse-, Oostenrijkse-, Zwitserse-, Liechtensteinse-, Luxemburgse-, Belgische- en Nederlandse- binnenvaart exploitaties. Met haar eigen rekrutering kantoren in Europa, de Filipijnen en Indonesië kan AXXAZ Marine goede invulling geven aan het bemannen van binnenvaartschepen met lichtmatrozen, matrozen, volmatrozen en stuurmannen.

Momenteel geeft Sylvana Gomez de leiding aan het bedrijf en ze weet zich gesteund door haar familie en het team van AXXAZ (zie foto) Sylvana is te bereiken via +31638306899, contact@filipinosatwork.comvan links naar rechts: Selwin van der Reek, Edith Gomez-de Graaff, Mike Gomez, Sylvana Gomez (Filipinos@Work), Arie Arensman (AXXAZ Marine)